Onze initiatieven

Online hulpverlening

Ben je mama of papa, grootouder of een ander naast familielid en heb je een acute zorgvraag rond perinataal mentaal welzijn? Contacteer dan gratis een van onze speciaal hiervoor opgeleide medewerkers via chat. Wij bieden jou een luisterend oor en de nodige informatie aan en verwijzen jou eventueel door naar de juiste zorgverleners.

Psychosociale begeleiding

Wij willen ouders die moeilijkheden ondervinden met hun mentaal welzijn tijdens de perinatale periode zo goed mogelijk psychosociaal ondersteunen. Daarom bouwen we een netwerk uit van ziekenhuizen, centra en hulpverleners die vertrouwd zijn met de zorg rond perinataal verlies.

Daarnaast leidt Kinderwens ExpertiseNetwerk vanaf september 2021 een professioneel verwijsnetwerk op van perinataal welzijnsconsulenten waar ouders terechtkunnen voor een individueel gesprek. In juni 2022 zullen de eerste consulenten afstuderen en voegen we hun contactgegevens hier toe.

Lotgenotencontact

Contact met andere ouders die het mentaal moeilijk hebben voor, tijdens de zwangerschap of na de geboorte kan soms belangrijk zijn in een herstelproces. Wie anders kan jouw zorgen en angsten zo goed begrijpen dan iemand die hetzelfde ervaart?

Wil je graag jouw verhaal delen met lotgenoten? Of ervaringen rond rouwbeleving uitwisselen?

Wij organiseren regelmatig een (online) sessie waarin lotgenotencontact centraal staat. De datum voor de eerstvolgende sessie vind je binnenkort in onze kalender.

brozewolk.png

Weekends voor ouders die op een broze wolk zitten

Vanaf 2022 wil Kinderwens vzw op regelmatige basis weekends organiseren voor ouders die het mentaal moeilijk hebben voor, tijdens de zwangerschap of na de geboorte. Tijdens deze weekends bieden we een combinatie aan van ontspanning, educatie, workshops, rouwbeleving en lotgenotencontact. Meer informatie volgt.